Asigurari

  Accident, dauna sau geam spart? Tratam formalitatile administrative in timp real si controlam toate aspectele managementului daunelor.

  Prin serviciile de management de flote auto, LeasePlan ofera, prin partenerii sai, urmatoarele tipuri de asigurare:

  • Asigurare de raspundere civila (RCA), obligatorie fata de terti – asigurare solicitata prin lege – si acopera eventualele despagubiri aparute ca urmare a pagubelor provocate tertilor prin accidente auto 
  • Asigurare Casco, care acopera impotriva riscurilor de ciocniri, izbiri, caderi de corpuri, calamitati naturale, furtul total sau partial). In cazurile precizate in polita Casco, utilizatorul poate suporta o parte din dauna (fransiza deductibila)
  • Asigurare pentru pasageri (optional) acopera riscul de accident al pasagerilor masinii 
  • Extindere RCA (optional) 
  Asigurari leasing operational LeasePlan

   

  Ce faceti in cazul unui eveniment rutier?

  In cazul in care autovehiculul este imobilizat, apelati Asistenta Rutiera LeasePlan la numarul 031 42 50 500.

  Constatarea amiabila în caz de accident: 

  Se aplica in cazul accidentelor usoare, in care nu sunt implicate mai mult de 2 masini si nu sunt persoane ranite.

  • In ghidul LeasePlan inmanat la livrare gasiti formularul de constatare amiabila de accident si indicatii pentru completarea constatarii amiabile de accident
  • Semnati constatarea amiabila de accident doar daca reflecta imprejurarile exacte ale accidentului

  Pentru cazurile in care nu ati semnat constatarea amiabila in caz de accident, mergeti la sectia de politie pe raza caruia s-a produs dauna, in maxim 24h de la eveniment pentru a obtine urmatoarele documente:

  • document eliberat de organele competente privind cauzele si imprejurarile producerii accidentului
  • copie dupa asigurarea RCA a celuilalt autovehicul implicat in accident 
  • autorizatia de reparatie a autovehiculului

  Deschiderea dosarului de dauna

  Expertii nostri va vor indruma in toate demersurile pe care le intreprindeti pentru repararea autovehiculului avariat.

  Anuntati LeasePlan despre evenimentul rutier imediat de la producere si va vom oferi consultanta pentru deschiderea dosarului de dauna, functie de caz:

  Actele necesare deschiderii dosarului de dauna:

  1. certificatul de inmatriculare al autovehiculului
  2. copie dupa asigurarea RCA a vehiculului condus de celalalt conducator auto (daca este cazul)
  3. procesul verbal de la politie sau constatarea amiabila de accident (daca este cazul)
  4. permisul de conducere
  5. un act de identitate
  6. imputernicirea de la LeasePlan pentru reprezentare

  Declararea daunei la politie sau a constatarii amiabile de accident se poate face doar de conducatorul auto implicat in evenimentul rutier.

  Pentru orice intrebare legata de formalitatile ce trebuie indeplinite in cazul unei daune apelati-ne la numarul de telefon 021 407 21 31.

  Lista selectiva de excluderi casco

  1. Nu sunt acoperite de asigurare situatiile de furt in care conducatorul autovehiculului a lasat usile descuiate, cheia in contact, certificatul de inmatriculare in autovehicul, nu a schimbat incuietorile usilor in urma unei tentative de furt, nu a pastrat in stare de functionare si armat alarma, GPS-ul sau sistemul de imobilizare al autoturismului, a pierdut sau i s-au furat cheile si nu a anuntat imediat acest lucru.
  2. Nu sunt acoperite daunele survenite in timpul participarii autovehiculului asigurat la curse sau intreceri sportive, la respectivele probe oficiale si la verificarile preliminare si finale prevazute in regulamentul specific al competitiei. 
  3. Nu sunt acoperite daunele produse pieselor, componentelor de rezerva, precum si echipamentului suplimentar cu care autovehiculul nu este dotat din fabricatie sau care nu se incadreaza in categoria accesorii, asa cum sunt acestea definite in Conditiile Generale de Asigurare, combustibililor, lubrifiantilor si a oricaror bunuri aflate in autovehicul. 
  4. Nu sunt acoperite daunele cauzate motorului sau altor parti componente ale autovehiculului, ca urmare a patrunderii voluntare in locuri inundate (pasaje rutiere, lucrari sau gropi semnalizate) sau cursuri de ape.
  5. Nu sunt acoperite accidentele in care conducatorul auto se afla sub influenta stupefiantelor, alcoolului, s-a sustras de la recoltarea probelor biologice privind alcoolemia sau a parasit locul accidentului.
  6. Nu sunt acoperite daunele produse prin folosirea flacarii neprotejate sau a focului deschis in spatiul unde se afla autovehiculul sau in interiorul acestuia, depozitarea in aceste spatii sau transportarea cu autovehiculul a unor materiale inflamabile sau explozibile, daunele provocate de arderea simpla care nu a fost urmata de incendiu sau cele provocate de actiunea curentului electric dar care nu au provocat flacara.
  7. Nu sunt acoperite daunele produse anvelopelor, jantelor, amortizoarelor, articulatiilor autovehiculului in absenta producerii unui eveniment din care sa rezulte avarierea si a altor parti componente ale autovehiculului.
  8. Nu sunt acoperite daunele produse de continuarea rularii autovehiculului dupa spargerea baii de ulei, avarierea cutiei de viteze, explozia cauciucului etc.

  Utilizarea autovehiculului in afara granitelor tarii

  In cazul in care doriti sa parasiti tara cu autovehiculul LeasePlan, aveti nevoie de o imputernicire pentru a o prezenta autoritatilor vamale, imputernicire pe care aveti obligatia de a o solicita de la LeasePlan in scris, mentionand tara de destinatie/tranzit, perioada calatoriei si datele personale din pasaport/CI.

  In plus, noi vom verifica daca sunt necesare Carte Verde si extindere Casco.

  Pentru informatii va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021 407 21 31.

  Cookie Settings